In beeld

Vluchten, levensgevaarlijk voor kinderen

Vluchtelingen Unicef maakt zich zorgen over de risico’s die vluchtelingenkinderen lopen tijdens hun vlucht. Veel alleenreizende kinderen worden in detentiecentra opgesloten met volwassenen. De kinderen en ook vrouwen zijn kwetsbaar voor seksueel misbruik blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van Unicef. Kinderen hebben het volgens de organisatie het zwaarst in Libië.

Deze twee kinderen zijn gered tijdens een reddingsoperatie in de Mediterraanse Zee. Uit een dinsdag verschenen rapport van Unicef blijkt deze week dat vluchtelingenkinderen het het zwaarst hebben in Libische detentiecentra.
Foto Emilio Morenatti/AP
Dit huilende Nigeriaanse meisje (11), rechts, is net samen met haar broertje (10) gered tijdens een reddingsoperatie 23 kilometer van de Libische kust in juli 2016. Het meisje vertelt dat haar moeder in Libië is overleden.
Foto Santi Palacios/AP
Tienduizenden kinderen en vrouwen die via Libië de oversteek naar Italië maken. Veel van deze kinderen reizen alleen.
Foto Emilio Morenatti/AP
Sabine uit Ivoorkust houdt haar dochter Oulai Esther vast vlak voordat ze naar Sicilië vertrekt, op 5 februari.
Foto Emilio Morenatti/AP
Migranten wachtten afgelopen zaterdag aan boord van de Golfo Azurro, een Spaanse reddingsschip, voordat ze naar Sicilië werden gebracht. Twee dagen eerder werden meer dan 300 vluchtelingen gered voor de kust van Libië.
Foto Santi Palacios/AP
De 3-jarige Idris uit Mali slaapt naast zijn moeder op het dek van de Golfo Azzurro nadat ze beiden zijn gered in de Mediterraanse Zee.
Foto Santi Palacios/AP
Een vrouw houdt haar baby vast in een witte doek, na een reddingsoperatie in maart 2016 voor de Libische kust.
Foto Mahmud Turkia/AFP
Een reddingswerkers houdt een kindje vast. Bijna 11.000 migranten maakten dit jaar een oversteek naar Italië. Veel van hen zijn gered door de Italiaanse kustwacht.
Foto Emilio Morenatti/AP
Unicef maakt zich zorgen over de risico’s die vluchtelingenkinderen lopen tijdens hun vlucht. Veel alleenreizende kinderen worden in detentiecentra opgesloten met volwassenen.
Foto EPA/STR
Vluchtelingenkinderen en vrouwen zijn kwetsbaar voor seksueel misbruik blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van Unicef.
Foto Yara Nardi/EPA
Unicef wil dat er veiligere routes komen en kinderen en vrouwen zonder hulp van smokkelaars kunnen vluchten.
Foto Emilio Morenatti/AP
Een driejarig jongetje uit Mali slaapt bij zijn moeder op het dek van een boot nadat ze zijn gered van de Mediterraanse Zee.
Foto Olmo Calvo/AP
Unicef is onder meer bang dat de volstrekte afhankelijkheid van vluchtelingenkinderen en vrouwen vaak in handen van mensensmokkelaars komt.
Foto Stringer/EPA