Verenigde Staten

Nieuwe voorzitter Democraten wil partij verenigen tegen Trump

De Amerikaanse Democratische Partij heeft dit weekeinde een nieuwe voorzitter gekozen. Tom Perez – minister van Werkgelegenheid onder president Obama en gesteund door de gevestigde orde van de partij – beloofde zondag de partij te verenigen in oppositie tegen de Republikeinse president Donald Trump. Perez kreeg in de strijd om het leiderschap 235 stemmen. Dat waren er 35 meer dan het meer uitgesproken progressieve Congreslid Keith Ellison. Die werd op de bijeenkomst van de partijtop in Atlanta onder meer gesteund door Bernie Sanders, de concurrent van Hillary Clinton in de voorverkiezingen. Perez benoemde Ellison tot zijn plaatsvervanger. Via Twitter liet Perez weten „de ergste nachtmerrie” te zullen zijn voor Trump, die hij „de slechtste president uit de geschiedenis van de VS” noemde. (NRC)