Recensie

Recensie

Syd maakt rafelige, inventieve r&b met rap-roots

Syd ‘The Kidd’ Bennett is een 24-jarige zangeres uit Los Angeles. Syd staat met één been in de veelkoppige rapcrew Odd Future, met één been in de jazzy soul-scene met haar band The Internet, én ze heeft een aandeel in de hedendaagse r&b, dankzij solo-album Fin. Hier legt ze haar volle maar licht-hese zangstem over een inventief raamwerk van beats en aanzwellende orgelklanken. In ‘All About Me’ is een opdringerig deuntje dat haar wil overstemmen, maar Syds zwoel zwenkende stem weet zich vrij te spelen, in deze subtiele melodie met zijn rafelige ondertoon.

Meer dan bij andere r&b-albums, bijvoorbeeld het recente A Seat At The Table van Solange, leggen de producers van Syd (MeLo-X en Hit-Boy) een ruwe rand langs de klanken. Dat geeft een bijzonder tegendraads effect. Zo heeft Syd nog iets van haar rap-roots behouden.