Robben, Memphis en toch weer Tielemans

Danny Blind zal toch met enige verheuging naar de tv hebben zitten kijken; hij zag zijn potentieel beste vleugelspelers hoofdrollen opeisen.

Arjen Robben deed het (natuurlijk) weer, maar ook Memphis Depay - die na enkele wisselbeurten weer in de basis mocht beginnen - was zondag tegen Metz matchwinner. Hij maakte de 1-0 en de 2-0.

Uit Mexico kwam een alleraardigste goal. Camilo Sanvezzo (Queretaro) maakt na een classy assist heel beheerst en gedecideerd af; zo’n fraai geplaatste schuiver zie je niet vaak.

3. Youri Tielemans (ANDERLECHT v Genk 2-0)

Het is nog maar zeer zelden voorgekomen dat een speler twee weken achter elkaar de top 3 van Goal van het Weekend haalt. André-Piere Gignac viel die eer eens ten deel, maar nu is het de beurt aan Tielemans. Na een magnifieke tweeklapper vorige week tekende hij zondag opnieuw en soortgelijk voor een van de mooiste goals:

2. Ivan Tomicic (Slaven v RNK SPLIT 0-1)

De roemruchte club Hajduk Split, meermaals getroffen door Nederlandse clubs in de Europa Cup, bracht veel grote spelers voort. Zo niet Ivan Tomicic. Hij doorliep weliswaar de opleiding van Hajduk, maar moest dit jaar dan toch zijn heil gaan zoeken bij de kleinere stadsgenoot RNK. En toch, die Ivan kan wel wat:

1. Felipe Pardo (FC NANTES v Dijon FCO 3-1)

Marcel Desailly, Didier Deschamps, Claude Makélélé en Dimitri Payet. Zomaar wat spelers die in het verleden uitkwamen voor Nantes; een club die in Nederland altijd in de herinnering zal blijven zitten als de gastheer van een Champions League-treffen met PSV dat van de UEFA ‘gewoon’ door moest gaan op de dag van de aanslagen op het World Trade Center. Felipe Pardo is bepaald geen Payet of Desailly, maar zijn goal dit weekend heeft wel de pure klasse: