In beeld

Kimmel tweet met Trump, een verkeerde winnaar en andere hoogtepunten van de Oscars

Zoals verwacht werd de musical La La Land de grote winnaar van de Oscaruitreiking – maar de prijs voor beste film ging na een opzienbarende podiumblunder toch naar de film Moonlight. De avond was tot dan toe perfect verlopen, met een lichte en geestige toon en sporadisch politiek commentaar. Politiek protest was vooral buiten op straat te vinden.
Justin Timberlake arriveert op de rode loper van het Dolby Theatre in Hollywood voor de 89ste Oscaruitreiking. De ceremonie begon met een optreden van Timberlake.
Tommaso Boddi/AFP
Leden van de cast van de genomineerde Australische film Tanna.
Paul Buck/EPA
Detail van de kleding van actrice Diane Kruger.
Danny Moloshok/Reuters
De verwachting vooraf was dat de ceremonie een politiek karakter zou krijgen. Dat viel uiteindelijk mee, de toon was overwegend licht en geestig. Buiten het Dolby Theatre waren voor- en tegenstanders van Trump op de been. Trump-aanhangers stonden met borden op de Hollywood Walk of Fame bij de ster van Trump.
Mark Ralston/AFP
Op Hollywood Boulevard bekvechten Trump-aanhangers met demonstranten tegen de Dakota Access Pipeline.
David McNew/AFP
Native Americans protesteren in Hollywood tegen de Dakota Access pipeline.
Andrew Cullen/Reuters
Presentator Jimmy Kimmel tweette live met president Trump tijdens een intermezzo van de ceremonie. Kimmel tweette #Merylsayshi naar Trump. Hij refereerde hiermee aan een tweet van Donald Trump waarin hij Meryl Streep een overschatte actrice noemde.
Mark Suban/EPA
Seth Rogen en Michael J. Fox verschijnen met de DeLorean, de auto uit Back to the Future, op het podium.
Aaron Poole/EPA
Zangeres Sia op Oscars Vanity Fair Party.
Danny Moloshok/Reuters
Een optreden van Sara Bareilles bij een in memoriam van overleden filmsterren. Naast Carrie Fischer werden onder meer Debbie Reynolds en Gene Wilder herdacht.
Chris Pizzello/Invision/AP
Actrice Scarlett Johansson mocht de Oscar uitreiken voor de categorie Best Original Song. De Oscar ging naar “City of Stars,” uit La La Land.
Mark Ralston/AFP
Beste vrouwelijke hoofdrol was voor Emma Stone, in La La Land.
Aaron Poole/EPA
Beste mannelijke bijrol was voor Mahershala Ali, in Moonlight.
Christopher Polk/Getty Images/AFP
De Oscar-ceremonie eindigde met een uiterst pijnlijke vergissing: per ongeluk werd de hitmusical La La Land uitgeroepen tot winnaar voor beste film. Pas tijdens het dankwoord bleek dat er een vergissing was begaan.
Mark Ralston/AFP
Producent Jordan Horowitz van La La Land nam daarop het woord en kondigde aan dat er een fout was gemaakt. „Dit is geen grap”, zei hij. „Moonlight is de Beste Film.” Waarop hij het juiste kaartje aan de camera’s liet zien.
Kevin Winter/Getty Images/AFP
Het werd een slotparade die zijn weerga niet kende. Het team van La La Land werd haastig afgevoerd, en de makers van Moonlight op het podium geroepen.
Kevin Winter/Getty Images/AFP
Regisseur Barry Jenkins van Moonlight poseert met de Oscar op het Governors Ball.
Mike Blake/Reuters