Zeker vijftien gewonden bij brand in Zweeds azc

Twee mensen raakten zwaargewond toen zij uit een raam van het brandende gebouw sprongen.

Archieffoto van Vänersborg
Archieffoto van Vänersborg Foto Magnus Karlsson

Bij een brand in een Zweeds asielzoekerscentrum in Vänersborg zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijftien tot twintig mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie zondag laten weten, melden CNN en de BBC.

Twee mensen raakten zwaargewond toen zij uit een raam van het brandende gebouw sprongen. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van de brand, die om 04.00 uur lokale tijd uitbrak, is nog niet bekend. Het vuur werd snel geblust. De autoriteiten onderzoeken de zaak.

Derde verdieping

Het vuur brak uit op de derde verdieping van het gebouw. De meeste getroffenen liepen lichte verwondingen op of kregen last van ingeademde rook. Volgens lokale media wonen er zo’n 160 mensen in het azc. Zij zijn overgebracht naar een nabijgelegen sportschool.

Vänersborg ligt zo’n 80 kilometer ten noorden van Göteborg: