In beeld

Van zingende dinosaurussen tot hossende olifanten: carnaval is in volle gang

Alaaf Kruikenstad, Oeteldonk, Lampengat, Mestreech en de Sjad van Sjtuf. Het is slechts een greep uit de namen die de steden in het zuiden van het land deze week hebben. Je ontkomt daar niet aan feestgangers die gehuld in tijger- en piratenpakken de polonaise lopen of optochten met grote praalwagens die door de straten trekken. Maar carnaval betekent ook extra drukte op de spoedeisende hulp.
Burgemeester van Maastricht Penn-te Strake draagt de macht over de stad voor drie dagen over aan Prins Carnaval.
Foto Marcel van Hoorn/ ANP
Een vrouw is onderweg naar het centrum van Tilburg, waar van vrijdag tot en met dinsdag het carnavalsfeest wordt gevierd.
Foto Merlin Daleman
Carnavalvierders gaan verkleed als onder andere Pippi Langkous en Batman de stad in. Ze poseren nog even op de Heuvel in Tilburg.
Foto Merlin Daleman
Deze feestganger maakt in een onesie een foto van andere carnavalsvierders in Tilburg. Hopelijk zitten er zakken in het tijgerpak voor de telefoon.
Foto Merlin Daleman
Carnaval schept verbroedering: een Romein en een Viking zitten met een SWAT-agent en iemand gehuld in een jas met tijgerprint.
Foto Merlin Daleman
Carnaval geeft menig feestganger de nodige energie en creativiteit.
Foto Merlin Daleman
Ook tijdens de wedstrijd Excelsior - Willem II, die de Tilburgse ploeg met 0-2 won, kon carnaval niet ontbreken. Hoewel supporters zich niet in het zuiden van het land bevonden, vervingen sommigen het Willem II-shirt voor tenues in de kleuren oranje en groen, de kleuren van Kruikenstad (Tilburg) tijdens carnaval.
ANP
Maastricht na een nacht carnaval. Op het plein staat een politiebus, om een oogje in het zeil te houden in 'Mestreech'. In Roermond werden in het kader van carnaval maatregelen getroffen om een terreuraanslag te voorkomen: er werden betonblokken en andere versperringen in de binnenstad van 'de Sjtad van Sjtuf' geplaatst.
Foto Marcel van Hoorn/ANP
Een carnavalsgroep steelt de show als Team Verstappen. Gehuld in Red Bull Formule 1-kledij wordt een pitstop van Max Verstappen nagebootst.
Foto Marcel van Hoorn/ ANP
Deze koning is niet te beroerd zijn kroon te delen. Gehuld in een mantel keert hij huiswaarts na een nacht feestvieren in Maastricht.
Foto Marcel van Hoorn/ ANP
Maastricht ontwaakt na nachtje doorhalen. Dit is het resultaat van een nacht 'vastelaovend'.
Foto Marcel van Hoorn/ANP