Titanic-acteur Bill Paxton (61) overleden

Paxton was bekend van zijn rollen in Titanic, Twister en The Terminator.

Bill Paxton in Los Angeles vorige maand.
Bill Paxton in Los Angeles vorige maand. Foto Danny Moloshok / Reuters

De Amerikaanse acteur en regisseur Bill Paxton is zaterdag op 61-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media zondag op gezag van Paxtons familie. De acteur stierf door complicaties die optraden bij een hartoperatie.

Paxton was bekend van zijn rollen in Titanic (1997), Apollo 13 (1995) en The Terminator (1984). In 1996 had hij de hoofdrol in de rampenfilm Twister van de Nederlandse regisseur Jan de Bont. Ten tijde van zijn dood speelde hij in de tv-serie Training Day.

In 2012 werd hij genomineerd voor een Emmy voor zijn acteerwerk in de miniserie Hatfields & McCoys. Voor zijn hoofdrol in de serie Big Love werd hij genomineerd voor drie Golden Globes.

Een video met fragmenten van Paxtons acteerwerk in Terminator, Aliens en Predator 2

Titanic

Bill Paxton werd in 1955 geboren in Texas. Als kind was hij in 1963 getuige van de moord op president John F. Kennedy. Hij begon met kleine rollen, maar schopte het uiteindelijk tot de rol van schatzoeker Brock Lovett in Titanic - dat bij verschijning de succesvolste film aller tijden was. Vier jaar na het opnemen van de film vergezelde hij regisseur James Cameron op een expeditie naar het wrak van de Titanic.

Paxton laat een vrouw en twee kinderen na.