Opinie

Roodborstje

Na een lang weekend weg kom ik terug in mijn idyllische huisje op het Texelse platteland. Idyllisch is ook een ander woord voor oud en daarom laat ik de ramen gewoon open als ik weg ben. Deze uitnodigendheid lijkt te worden geadverteerd, want als ik in de badkamer mijn toilettas uitpak, zie ik daar een roodborstje op mijn wastafel zitten. De vogel schrikt op en gaat rondvliegen, waardoor ook ik schrik en de deur uitvlieg. Als ik later voorzichtig kijk, blijkt hij vervroegd uitgecheckt en heeft hij via het raam het pand verlaten. Airbnb, ik weet ineens waar het voor staat. Ondanks het abrupte einde aan zijn verblijf hoop ik toch op een positieve recensie van mijn gast.

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden.
Insturen via ikje@nrc.nl