President Trump

Witte Huis weert Politico, CNN, NY Times bij briefing

Foto Kevin Lamarque/Reuters

President Trump heeft vrijdag zijn strijd tegen de media opgevoerd. Een aantal nationale media werd de toegang geweigerd tot een briefing van de woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer – een zeer ongebruikelijke stap. Journalisten van The New York Times, CNN en Politico waren niet welkom. Het persbureau AP en het weekblad Time boycotten daarop de briefing. Conservatieve media als Breitbart News en Fox News waren wel uitgenodigd. Eerder op de dag noemde Trump de media opnieuw een „vijand van het volk”. Tijdens een toespraak bij de Conservatieve Political Action Conference (CPAC) in Maryland pleitte hij tegen het gebruik van anonieme bronnen. Trump is boos over artikelen over zijn vermeende banden met Rusland op basis van informatie afkomstig van anonieme bronnen bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten. (NRC)

    • Frank Kuin