Man rijdt in Heidelberg met auto in op voetgangers

De motieven van de man zijn nog onduidelijk, maar de politie gaat niet uit van terrorisme.

Politieonderzoek bij de auto waarmee de dader inreed op drie mensen. Foto R. Priebe/dpa/AP

Op een plein bij de binnenstad van het Duitse Heidelberg is een man met zijn auto ingereden op een aantal voetgangers. Drie mensen zijn gewond geraakt, een van hen ernstig, heeft de politie laten weten. De bestuurder is vervolgens te voet gevlucht, waarna hij door de politie werd neergeschoten. Er is volgens de politie geen reden om aan te nemen dat het gaat om een terroristische aanslag.

De dader reed met zijn auto in op een groepje mensen dat voor de deur stond van een bakkerij, aldus de politie. Op zijn vlucht was hij bewapend met een mes. Agenten vonden de man voor de deur van een zwembad, en schoten hem daar neer. Hij is ernstig gewond geraakt.

Omstanders hebben het moment dat de verdachte wordt neergeschoten gefilmd.

Duitse media melden dat de man mogelijk psychische problemen had, maar dat kon de politie zaterdag volgens AP niet bevestigen. Zijn motieven zijn onduidelijk.

    • Bastiaan Nagtegaal