Kinderen

Theater over de oorlog (6+)

Foto Kurt Van der Elst

Volgend weekend tweemaal een theatervoorstelling „met een korte titel en een heel groot onderwerp”: Oorlog, voor kinderen vanaf 6 jaar. „Iets met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes die uit een boom vallen, een douche die huilt, een publiek dat schiet en drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.” Oorlog houdt ons bezig, maar het is moeilijk de vragen van kinderen erover te beantwoorden. Dat vormde voor regisseur Jetse Batelaan de aanleiding om „een ongrijpbaar fenomeen bij de hoorns te vatten”. De voorstelling, in samenwerking met War Child, kreeg eerder lovende kritieken. Zaterdag 4 maart, 16.00 uur; zondag 5 maart, 14.30 uur, Nieuwe Passeerdersstraat 1. www.krakeling.nl

    • Saskia van Loenen