Excelsior zakt verder in de ranglijst na nederlaag tegen Willem II

Het werd in Rotterdam 0-2. N.E.C. tegen Sparta werd 0-1, en FC Groningen verloor in eigen huis met 2-3 van FC Utrecht.

Guus Joppen (Willem II, links) in duel met Excelsior-speler Luigi Bruins.
Guus Joppen (Willem II, links) in duel met Excelsior-speler Luigi Bruins. Foto ANP

Excelsior is opnieuw verder gezakt in de ranglijst na een 2-0 nederlaag tegen Willem II. Daardoor staat de club nog maar een punt boven ADO Den Haag, dat onderaan staat in de Eredivisie.

De Rotterdamse club speelde zaterdagavond thuis tegen Willem II, en zag in de 62e minuut Dico Koppers de 0-1 maken. Erik Valkenburg scoorde een minuut later de 0-2. In de blessuretijd kreeg Excelsior-speler Danilo Pantic rood na een overtreding op Lachman, die per brancard het veld af gedragen moest worden.

N.E.C. - Sparta Rotterdam: 0-1

De Rotterdammers van Sparta hebben hebben in Nijmegen gewonnen van N.E.C. Het enige doelpunt werd gemaakt door oud-N.E.C.’er Paco van Moorsel. De overwinning was ook een bijzondere voor Sparta-trainer Alex Pastoor, die voor het eerst sinds zijn ontslag bij N.E.C. weer in het in Goffertstadion was.

N.E.C. kreeg in de 15e minuut een goede kans om op voorsprong te komen, nadat een overtreding van Dijkstra werd bestraft met een strafschop. Kortsmit wist de bal van Breinburg echter tegen te houden.

FC Groningen - FC Utrecht: 2-3

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-3 verloren van FC Utrecht. In Groningen kwam de thuisploeg tot een 2-0 voorsprong dankzij twee doelpunten van Bryan Linsen, maar Utrecht wist zich na de rust te herpakken en alsnog de overwinning binnen te halen.

Sébastien Haller scoorde in de 54ste minuut namens FC Utrecht de 2-1, waarna Giovanni Troupée de gelijkmaker scoorde. Drie minuten later bezorgde Yassin Ayoub Utrecht de overwinning.

Dankzij de zege in Groningen heeft FC Utrecht zijn vierde plek in de Eredivisie verstevigd. FC Groningen staat op plaats tien.

    • Bastiaan Nagtegaal