Expositie

Kunstenaars over Trump

‘Dansen op Trump’, Beth Namenwirth

Alleen dit weekend te zien: de expositie dump trump, waarin kunstenaars hun visie geven op Donald Trump en zijn beleid. Het aantreden van Trump als president van de Verenigde Staten heeft veel teweeggebracht in Amerika, ook onder kunstenaars. Zo heeft beeldend kunstenaar Christo uit protest zijn Over The River-project in Colorado na 20 jaar stopgezet – dat zijn kunst de nieuwe president ten goede zou komen acht Christo onaanvaardbaar. Ook WG Kunst vond het tijd voor een reactie en riep kunstenaars op te reageren. Het leidde tot schilderijen, tekeningen, cartoons, ruimtelijk werk, teksten en gedichten. Zaterdag 25 en zondag 26 februari, 12.00 - 17.00 uur, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28. www.wgkunst.nl

    • Saskia van Loenen