Drugs

Opgerold lab op erf lokale CDA’er

Een groot drugslab dat donderdag in het Brabantse Leende werd opgerold, stond op het erf van de penningmeester van de lokale CDA-afdeling. Dat bevestigt Jos Vos, lokaal bestuurslid van de partij, vrijdag tegenover ANP. De penningmeester is op non-actief gesteld. De man raakte eerder in opspraak toen in 2012 op het terrein een hennepkwekerij werd aangetroffen. De penningmeester was verdachte, maar werd uiteindelijk niet veroordeeld en mocht aanblijven in het CDA-bestuur. De politie zocht donderdag naar een hennepkwekerij en trof bij verdere doorzoeking van het boerenerf het drugslab bij toeval in een loods aan. In het lab waren „vele duizenden liters” chemicaliën opgeslagen, bedoeld voor de productie van „zowel amfetamine als xtc”. (NRC)

    • Nelleke van der Heiden