In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Pitcher Glenn Sparkman van de Toronto Blue Jays warmt zich op tijdens een training in Florida.
Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Musicalster Jim Bakkum danst samen met vaders en hun baby's en peuters tijdens een babydisco op de Negenmaandenbeurs in de RAI.
Remko de Waal/ANP
Badgasten zoeken verkoeling in de Grote Oceaan aan het strand van Agua Dulce bij Lima in Peru.
Rodrigo Abd/AP
Een barricade bij de VN-bufferzone in Nicosia, Cyprus.
Yiannis Kourtoglou/Reuters
Francine Phago van Doors of Hope demonstreert hoe een vondeling uit een 'dropbox' wordt gehaald in het opvangtehuis. Doors of Hope bestaat al 17 jaar en biedt een veilige plek waar moeders hun kind kunnen achterlaten. In 2016 werden 64 kinderen te vondeling gelegd bij het tehuis in Johannesburg.
Denis Farrell/AP
Een vrouw huilt bij het lichaam van een familielid die overleed in een van de grootste gevangenissen in Port-au-Prince, Haïti. Dinsdag werden twintig gevangenen begraven die omkwamen door de slechte omstandigheden in de gevangenis. Veel van hen zonder ooit veroordeeld te zijn voor een misdrijf.
Dieu Nalio Chery/AP
De woning van de voormalig voorman van motorclub No Surrender werd maandag in Bergen op Zoom samen met nog twee huizen doorzocht door de politie.
ANP/Marco de Swart
Deelnemers aan een protest tegen Trump in Mexico-Stad.
Jose Luis Gonzalez/Reuters
Een vrijwilliger voert een leeuw in de verlaten dierentuin Mumtaz al-Nour Zoo in Oost-Mosul. Tijdens het offensief om de stad Mosul zijn de meeste dieren gedood of gestorven aan honger en verwaarlozing.
Safin Hamed/AFP
Een varken van het ras Porcs Blancs de l'Ouest op een boerderij in Plesse. Dit weekend is in Parijs de jaarlijkse Paris International Agricultural Show.
Stephane Mahe/Reuters
Een agent fotografeert het wiel van een landingsgestel van een vliegtuig dat dinsdag vlak na opstijgen neerstortte op een winkelcentrum in Essendon bij Melbourne in Australië. De vijf inzittenden kwamen om het leven. Op de grond vielen geen slachtoffers, het winkelcentrum was nog niet geopend.
Mal Fairclough/AFP
Lichamen van verdronken migranten in een gestrande rubberboot. Dinsdag spoelden ten minste 74 lichamen van Afrikaanse migranten aan op de Libische kust bij de westelijke stad Zawiya. Het dodental voor dit jaar komt met deze ramp boven de 365.
Libyan Red Crescent via Reuters
Een medewerker van de Syrische Rode Halve Maan zoekt naar slachtoffers na een bombardement in Douma bij Damascus.
Abd Doumany/AFP
Supporters van de Franse voetbalclub AS Saint-Etienne zwaaien met zwarte plastic zakken tijdens de wedstrijd tegen Manchester United.
Philippe Desmazes/AFP
President Poetin legde een krans bij het Graf van de Onbekende Soldaat op de Dag van de Verdediger van het Vaderland, afgelopen donderdag in Moskou.
Sergei Karpukhin/Reuters
Een jongen rent weg als een helikopter van het VN voedselprogramma (WFP) landt. De regering van Zuid-Soedan heeft in twee provincies van het land de hongersnood uitgeroepen. De VN beschuldigt de regering ervan de voedselcrisis te veroorzaken.
Siegfried Modola/Reuters
Syrische rebellen lopen door de zwaar gehavende plaats Al-Bab, nadat ze die donderdag met steun van het Turkse leger hadden veroverd op Islamitische Staat. Al-Bab, slechts zo’n 25 kilometer van de Turkse grens, was het laatste bolwerk van IS in het noordwesten van Syrië.
Nazeer al-Khatib/AFP
Op deze luchtfoto is een schildering door straatkunstenaar Same84 te zien van de Griekse basketballer Giannis Antetokounmpo. De speler maakt bij de Milwaukee Bucks furore in de NBA en leerde basketballen op straat in Athene.
Angelos Tzortzinis/AFP
Galleriemedewerkers prepareren een kunstwerk van Clemens Krauss op de kunstbeurs ARCO in Madrid.
Susana Vera/Reuters
Twee kussende carnavalvierders bij de start van het carnaval in Keulen.
Rolf Vennenbernd/AFP/dpa /