De twaalfde man. Wat zeg ik? De dertiende!

Supporters

Farouk en Luciana, medewerkers van de Feyenoord fan shop. Foto Bastiaan Heus

ndhoven of Emmen ineens fouten gaan maken. NAC, ook echt een club voor een twaalfde man. Waarschijnlijk is dat de gedachte achter de grote 12 die er op de tas bij Feyenoord-fanshopmedewerkers Farouk en Luciana staat. Het Legioen als twaalfde man.

Ongetwijfeld ontworpen door een designer die nog nooit in een volle Kuip is geweest. Want kom op zeg. Twaalf man? Tsss! Als het Legioen het wil en de Kuip eenmaal schudt als een tobbe met een opstandige peuter erin, dan speelt Feyenoord niet met twaalf, maar met dertien man. Wat zeg ik? Vijftien man! (Feyenoord speelt nooit meer met veertien man. Lang verhaal).

Zondag mag PSV in Rotterdam komen proberen de competitie nog spannend te houden. Maar ja, zelfs als Feyenoord niet bovenaan staat, wint het meestal wel van PSV in De Kuip. U kent toch ook die mop nog wel: Hoe draait een Rotterdammer elf gloeilampen uit hun fitting? In negentig minuten.