wanbeheer

Tweede Kamer: falende bestuurders weren uit zorg

De Tweede Kamer wil zorgbestuurders die hun werk slecht doen, uit de zorg kunnen weren. Donderdagavond nam de Kamer een motie van de Kamerleden Mona Keijzer (CDA) en Sjoerd Potters (VVD) aan die het Kabinet opriep de wet daartoe aan te passen. Keijzer en Potters dienden de motie in november in. Het kabinet was er toen niet erg enthousiast over. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) zei tijdens een debat over de motie dat een bestuursverbod soms al mogelijk is. Keijzer was door die boodschap niet gerustgesteld. Zij wees op de affaire rond het Friese zorgconglomeraat Alliade. Vorig jaar bleek dat directeuren bij dat bedrijf voor miljoenen aan opdrachten hadden gegeven aan ondernemingen waar ze zelf ook directeur van waren. (NRC)

    • Vincent Sondermeijer