Vrachtverkeer

Meer tolwegen voor vrachtwagens in Wallonië

Vrachtwagens die in Wallonië rijden moeten voor meer wegen tol betalen. Het netwerk waar een kilometerheffing geldt, wordt met 33 kilometer uitgebreid, vooral in Waals-Brabant. Dat heeft de Waalse minister Maxime Prévot (Openbare Werken) donderdag meegedeeld. Burgemeesters en bewoners in bepaalde regio’s hadden geklaagd over het aantal trucks. Hoewel geen massale toename van het sluipverkeer op tolvrije wegen is vastgesteld, is toch tot uitbreiding besloten. Transportbedrijven hadden juist aangedrongen op inperking. Vrachtverkeer moet sinds vorig jaar april een kilometerheffing betalen voor gebruik van een deel van het wegennet in België. Dat kost de Nederlandse transportsector volgens vervoerdersorganisatie TLN jaarlijks zo’n 60 miljoen euro. (ANP)