StormOverlast op weg en spoor

Scheveningen

De storm die donderdag over Nederland raasde was flink, maar de schade is „onder de 10 miljoen gebleven”, zo meldt het Verbond van Verzekeraars aan de NOS. Wel zorgde de harde wind voor veel overlast voor het verkeer. De NS reed met een aangepaste dienstregeling waardoor vertraging ontstond en veel reizigers in te korte treinen vervoerd werden. Op Schiphol waren circa honderd vluchten geannuleerd en vanwege de harde wind werd de Moerdijkbrug donderdagavond afgesloten voor vrachtverkeer.

Er reden ook geen Intercity Direct-treinen over het Hollands Diep. Later in de middag werd ook het snelle spoor tussen Rotterdam en Schiphol buiten gebruik gesteld.

Op diverse plaatsen zijn vrachtwagencombinaties door de wind omgeslagen, onder meer op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. (ANP/NRC)