Top van Air France krijgt 17,6 procent extra bonus

In Frankrijk is ophef ontstaan over de hogere vergoeding die de directie van Air France in 2016 ontving. De luchtvaartmaatschappij is al jaren bezig de personeelskosten te drukken, maar volgens de Franse media Le Parisien en Le Monde kreeg de raad van bestuur van Air France 17,6 procent extra bonus uitgekeerd (samen 4 miljoen – dat was 3,4 miljoen in 2015). Aanvankelijk leek het om een verhoging van 41 procent te gaan, maar dat is door de vliegtuigmaatschappij ontkend. De verhoging zou te danken zijn aan betere resultaten in 2015. Ook in 2016 groeide de winst van Air France-KLM. Het was vooral de KLM die goed presteerde: KLM leverde 681 miljoen euro aan de operationele winst, Air France 372 miljoen euro. (NRC)

In een eerdere versie van dit bericht stond dat de raad van bestuur van Air France-KLM een extra bonus heeft uitgekeerd gekregen. Dit is onjuist. Het gaat om de raad van bestuur van Air France.