Podcast

Haagse Zaken: Jesse Klaver

Annemarie Kas en Philip de Witt Wijnen over waarom GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver volle zalen jongeren trekt.
Foto ANP / Robin Utrecht

Politici in de krant. Politici op televisie. Op de radio. Op billboards. Op sociale media. Politici buitelen over elkaar heen om hun standpunten te verdedigen en aan te prijzen en de standpunten van andere partijen juist neer te sabelen. Het is campagnetijd.

Haagse Zaken is de nieuwe politieke podcastserie van NRC, waarin we je laten kennismaken met zes van de meest spraakmakende lijsttrekkers van het Binnenhof. Wat is hun visie op Nederland? Hoe geven ze leiding aan hun partij? Zijn ze benaderbaar voor journalisten? En hoe gaan ze met kiezers om als ze op campagne zijn op de markt?

Luister ook naar de tweede aflevering van Haagse Zaken, over PVV-leider Geert Wilders.

In de derde aflevering van Haagse Zaken praten verslaggevers Annemarie Kas en Philip de Witt Wijnen over GroenLinks-leider Jesse Klaver. De presentatie van Haagse Zaken is in handen van onze columniste Lamyae Aharouay.

Luister via deze player naar de podcast over Jesse Klaver:

Luister ook naar de eerste aflevering van Haagse Zaken, over 50Plus-lijsttrekker Henk Krol. Lees ook het interview met Jesse Klaver: ‘Met alleen show red je het niet’.