Spruitjes met een twist

Illustratie Istock

Geef toe, zo aan het einde van het winterseizoen kan het knap lastig zijn om de kolen, knollen en wortels niet je neus uit te laten komen. Hoe heerlijk ook, het valt niet mee om telkens weer iets nieuws te bedenken. Een twist, een andere bereidingswijze of smaak, iets dat de lol erin houdt. Daar heeft u toch ook last van?

Ik wel in elk geval. Toen ik laatst een grote zak spruitjes van iemand cadeau kreeg dacht ik niet in eerste instantie: yo, spruitjes. Het was meer iets in de trant van: jemig, wat zal ik daar nu weer eens mee gaan doen? Maar gelukkig kwam al snel de inspiratie. Zoveel ideeën kreeg ik opeens, dat ik vandaag wel drie spruitjesrecepten met u wil delen.

Het zijn drie heel verschillende bereidingswijzen en elk – olijfolie, zout en peper niet meegerekend – met maar drie ingrediënten. Simpel, maar lekker. En net een beetje anders. Opdat we het allemaal nog even volhouden tot de eerste lentegroenten zich melden.

    • Janneke Vreugdenhil