Leicester City ontslaat kampioenstrainer Ranieri

Ranieri zorgde vorig seizoen voor een enorme stunt door met het nietige Leicester City de landstitel te pakken, maar dit seizoen vecht de club tegen degradatie.

Foto: Peter Powell/EPA
Foto: Peter Powell/EPA In mei van dit jaar maakte Claudio Ranieri Leicester City voor het eerst in de geschiedenis landskampioen.

Afgelopen mei was hij nog de grote held van Leicester City, maar nu de club tegen degradatie vecht is succestrainer Claudio Ranieri ontslagen.

“Het bestuur is ervan overtuigd dat een verandering van leiderschap, hoe pijnlijk ook, nodig is in het belang van de club”, staat volgens de BBC in een officiële verklaring van Leicester.

Ranieri zorgde vorig seizoen voor een enorme stunt door met het nietige Leicester City de landstitel te pakken voor miljoenenploegen als Chelsea, Manchester City, Liverpool en Manchester United. Hij werd vorige maand op het FIFA-gala nog uitgeroepen tot beste coach van afgelopen jaar.

Lees ook: De titel die niemand voor mogelijk hield

Maar dit seizoen is de magie volledig verdwenen. Leicester verloor de laatste vijf competitiewedstrijden en heeft in heel 2017 nog niet gescoord in de Premier League.

Het bestuur van de club denkt niet dat Ranieri die slechte reeks nog kan doorbreken:

“Zijn status als meest succesvolle coach aller tijden is boven alle twijfel verheven, maar de resultaten in dit seizoen zetten de Premier League-status van de club onder druk.”

Afgelopen dinsdag ging de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla ook met 2-1 verloren.