Opinie

    • een onzer redacteuren

Haute couture

None

Al jaren verzamel ik haute couture uit lang vervlogen tijden. In mijn zorgvuldig opgebouwde collectie zit onder andere een asymmetrische jurk met ananasprint van couturier Frank Govers en een suède jumpsuit van de ontwerper Louis Feraud. Gelegenheden om met deze kledingstukken te flaneren zijn schaars en mijn kastruimte is beperkt, dus zet ik af en toe pareltjes op Marktplaats. Kopers zijn doorgaans eigenaren van exclusieve vintageboetieks of dames met een neus voor kwaliteit. De japon van het Franse modehuis Lanvin – okergeel zijde, ruches en pailletten – was binnen een mum van tijd verkocht.

„Fijn dat je snel kon afspreken”, brult de gelukkige koper uit het autoraampje voordat ze met piepende banden mijn straat verlaat. „Precíes op tijd voor Vastelaovend!”

Insturen naar ik@nrc.nl
    • een onzer redacteuren