DakotaKamp ontruimd

Foto’s Terray Sylvester/Reuters

Het maandenoude protestkamp tegen de aanleg van een omstreden oliepijpleiding in de Amerikaanse staat North Dakota is woensdag grotendeels ontruimd. Tegenstanders van de Dakota Access Pipeline voerden sinds vorig jaar actie tegen het project bij het inheemse Standing Rock-reservaat. Het drinkwater is volgens hen in gevaar. Hoewel een alternatieve route werd bestudeerd, gaf president Trump in januari groen licht voor snelle voltooiing van het project.

ABN Amro trekt zich terug als financier van een van de bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de pijpleiding. De bank had eerder aangegeven het bedrijf alleen nog te financieren als er wat betreft de pijpleiding een oplossing zou worden gevonden die ook aanvaardbaar is voor de inheemse bevolking.

    • ANP