Code Oranje

Zeer zware windstoten verwacht, vooral in het westen van het land

In verband met de naderende storm heeft het KNMI voor deze donderdagmiddag en -avond code oranje afgegeven. De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en het westen van Utrecht en Noord-Brabant krijgen vanaf de namiddag te maken met zware windstoten van zo’n 100 tot 120 kilometer per uur. Ook in de overige provincies gaat het hard waaien en kunnen zich volgens het KNMI windstoten tot 90 kilometer per uur voordoen. Woensdag ging het KNMI nog uit van code geel. NS rijdt in verband met het weer een aangepaste dienstregeling, met minder treinen. Op Schiphol werden donderdag zo’n negentig vluchten geannuleerd vanwege de storm. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg. (NRC)

    • Clara van de Wiel