BOUWbedrijf

Verliezen voor Heijmans in een ‘dramatisch’ slecht jaar

Zoals Heijmans vorige week al aankondigde, heeft het in 2016 een verlies van 110 miljoen euro geleden. Bestuursvoorzitter Ton Hillen noemde dat resultaat in een toelichting bij de donderdag gepresenteerde jaarcijfers „dramatisch”. Donderdag werd ook het onderliggend operationeel resultaat van Heijmans duidelijk, dat in 2016 66 miljoen euro negatief was. De slechte resultaten bij Heijmans zijn voor een groot deel te wijten aan een verlies van 90 miljoen euro op lopende projecten. Heijmans profiteerde in 2016 wel van een aantrekkende woningmarkt. Uit cijfers die het CBS donderdag publiceerde, blijkt dat de omzet in de hele bouwsector vorig jaar met 6,3 procent steeg ten opzichte van 2015. Een jaar eerder werd 5 procent groei behaald. (NRC)

    • Marc Hijink