Historische afgang AZ in Lyon: 7-1

De Franse ploeg had vorige week in Alkmaar de eerste confrontatie al met 4-1 gewonnen.

Foto ANP

Voor AZ is het Europese seizoen geëindigd in een grote deceptie. Voor de ploeg van trainer John van den Brom liep de return tegen Olympique Lyon donderdag uit op een afstraffing: 7-1. De Franse ploeg had vorige week in Alkmaar de eerste confrontatie in de knock-outfase van de Europa League al met 4-1 gewonnen.

Binnen 35 minuten stond de eindstand van de eerste wedstrijd ook in Lyon al op het scorebord, weer in het voordeel van de Franse club. Nabil Fekir (twee), Maxwell Cornet en Sergi Darder scoorden voor Lyon, tussendoor deed Levi Garcia iets terug namens AZ. In de tweede helft maakten Fekir, Houssem Aouar en Mouctar Diakhaby het leed van AZ nog groter.

Bij AZ maakte aanvoerder Ron Vlaar na bijna drie maanden afwezigheid zijn rentree. De verdediger bleef, zoals vooraf afgesproken, na rust achter in de kleedkamer.

(ANP)