Twee chefs Landelijke Eenheid politie krijgen andere functie

Onder hun afdeling valt de in opspraak gekomen Dienst Bewaken en Beveiligen, die onder meer Geert Wilders beveiligt.

Foto Koen van Weel/ANP

Theo van der Plas en Michel Baeten krijgen een andere functie binnen de politie. De twee mannen zijn bij de Landelijke Eenheid chef Operatiën. Daaronder valt onder meer ook de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB).

Die dienst kwam in opspraak omdat een medewerker van Marokkaanse komaf verdacht wordt van het lekken van informatie naar een Marokkaanse criminele bende. Onder meer Geert Wilders wordt de DBB beveiligd.

Twitter avatar MarcelHaenen Marcel Haenen Politie brengt zoenoffer door 2 topmensen van landelijke eenheid, waar beveiligen Wilders onder valt, te vervangen.
https://t.co/N1usrrj2wg
Twitter avatar tgvdplas theo van der plas Net bekend gemaakt dat ik voor een nwe functie ben gevraagd binnen de politie; programmadirecteur Digitalisering en cybercrime .Zin in.
Lees ook: Agent bij dienst beveiliging lekte naar Marokkaans-Nederlandse criminelen

Van der Plas gaat zich bezighouden met cybercrime, Baeten met samenwerking tussen politie en leger. Volgens de politie is er geen direct verband tussen de beslissing en het bekend worden van het lek bij de DBB.

Wilders maakte donderdag bekend voorlopig niet de straat op te gaan om campagne te voeren totdat alle feiten over het lek op tafel liggen. De betrokken agent Faris K. stond op dezelfde dag voor de rechter-commissaris. Die besloot dat hij in afwachting van een rechtszaak niet vast hoeft te blijven zitten.

    • Joram Bolle