Albert Heijn opent dit jaar zes supermarktrestaurants

De eerste drie vestigingen met een café en restaurant openen vrijdag in Amsterdam en Eindhoven.

Tientallen vestigingen komen in aanmerking voor een café of restaurant, aldus een woordvoerder van Albert Heijn. Foto Olaf Kraak/ ANP

Albert Heijn gaat dit jaar zes winkels voorzien van een café en een restaurant waar klanten tijdens het winkelen neer kunnen strijken. Vrijdag openen in Amsterdam en Eindhoven de eerste drie filialen met daarin een Bakery Café en Deli Kitchen, zo meldt een woordvoerder van het bedrijf.

Er wordt onder meer een vestiging geopend op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid, berichtte Het Parool eerder vandaag.

Winkelpersoneel gaat in de Deli Kitchen onder meer verse maaltijden bereiden, salades maken en pizza’s bakken. Klanten kunnen daarbij zelf de ingrediënten samenstellen. “Zo kun je bij het samenstellen van een pizza uit dertig verschillende toppings kiezen”, laat de woordvoerder weten “en kan je kiezen om de maaltijd in het filiaal op te eten, of mee naar huis te nemen”.

Lees ook: Hoe je mandje steeds voller raakt, over de trucs waarmee supermarkten hun klanten meer laten kopen dan ze willen

Tientallen winkels

De overige drie locaties waar Albert Heijn met het concept wil beginnen, zijn nog niet bekend. Dat heeft er volgens de woordvoerder mee te maken dat eerst gekeken moet worden naar wat de ervaringen zijn en welke winkels in aanmerking komen voor een café en restaurant. “In principe is dit iets wat we willen gaan uitrollen naar tientallen winkels.”

Persbureau ANP schrijft dat een jaar geleden topman Dick Boer van moederbedrijf Ahold nog zei dat hij weinig zag in “supermarktrestaurants”, een idee waar concurrenten als Jumbo al langer mee bezig zijn.

Jumbo telt drie Foodmarkten, in Breda, Veghel en Amsterdam-Noord, waar klanten ook eten kunnen nuttigen. In die horecastrategie van Jumbo paste ook de overname van La Place, in februari een jaar geleden. Voorheen was die formule onderdeel van warenhuisketen V&D, die eind 2015 failliet ging.

    • Maarten Back