Windstoten tot 130 km/u aan zee

Minder treinverkeer vanwege zware storm

Om omgevallen bomen te kunnen opruimen, rijden er minder treinen.
Om omgevallen bomen te kunnen opruimen, rijden er minder treinen. Foto Bas Czerwinski/ANP

Vanaf deze donderdagmiddag trekt een zware storm over het land. Zowel weggebruikers als reizigers met het openbaar vervoer moeten rekening houden met flinke vertragingen. Het KNMI voorziet in het hele land zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Aan de westkust en boven het IJsselmeer is er zelfs kans op zeer zware windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur. De NS laat preventief minder treinen rijden. Daardoor ontstaat er ruimte om problemen op te lossen, zoals omgevallen bomen. Verkeersdienst VID raadt mensen af om ’s middags met aanhangwagens of lege vrachtwagencombinaties de weg op te gaan. Rederij Doeksen in Harlingen laat minder veerboten naar Terschelling en Vlieland varen. (ANP)