Offshore

Scheepsbouwconcern Damen schrapt bijna 150 banen

Bij het Nederlandse scheepsbouwconcern Damen worden de komende maanden circa honderdvijftig banen geschrapt. De ontslagen vallen onder personeel dat reparaties uitvoert aan schepen in Vlissingen en Rotterdam. Volgens een woordvoerder is de ontslagronde te wijten aan de crisis in de maritieme sector. „Doordat de olieprijs zo laag is, zijn er minder scheepsactiviteiten in onder meer de Noordzee. Dat betekent minder onderhoud en reparatie aan schepen.” Bij Damen werken wereldwijd 9.000 mensen, van wie 3.000 in Nederland. Damen is niet het eerste bedrijf in de offshoresector dat een reorganisatie aankondigt. Heerema schrapte vorig jaar bijna 350 arbeidsplaatsen in Nederland. Bij scheepswerven IHC en Keppel Verolme verdwenen in totaal meer dan vijfhonderd banen. (NRC)

    • Geertje Tuenter