Maleisië/Zuid-Korea

Inbraakpogingen bij mortuarium halfbroer Kim Jong-un

De Maleisische politie heeft extra mankracht ingezet bij het mortuarium waar het lichaam van Kim Jong-wan zich bevindt, de vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Er zouden pogingen tot inbraak zijn gedaan. Pyongyang verzet zich tegen autopsie op het lichaam. Op camerabeelden van het vliegveld van Kuala Lumpur is te zien dat twee vrouwen begin deze week een vloeistof in het gezicht van het slachtoffer spuiten. Later sterft hij. Inlichtingendiensten van Zuid-Korea en de VS vermoeden dat het regime in Noord-Korea achter de moord op de in ongenade geraakte Kim Jong-wan zit, die in het verleden kritiek had op zijn halfbroer. (Reuters)

Opinie: Noord-Korea snoeit familie pagina 19
    • Len Maessen