Juventus met één been in kwartfinale na uitzege op Porto

In de andere achtste finalewedstrijd won Sevilla thuis met 2-1 van Leicester City.

Juventus-spelers vieren het bevrijdende doelpunt van Dani Alves in de 74ste minuut: 0-2.
Juventus-spelers vieren het bevrijdende doelpunt van Dani Alves in de 74ste minuut: 0-2. Foto Miguel Vidal/Reuters

Juventus heeft zich woensdag een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de kwartfinale van de Champions League. In de uitwedstrijd tegen FC Porto werd met 0-2 gewonnen. De Portugezen speelden vanaf de 27ste minuut met een man minder, nadat Alex Telles in een recordtijd van twee minuten twee keer geel had gekregen.

De wedstrijd van de iconische keepers Iker Casillas (Porto) en Gianluigi Buffon (Juventus) leek door de rode kaart al snel gedoemd tot een eenzijdig duel. Na rust werd een doelpunt van Juve-speler Paulo Dybal aldaar niet terecht afgekeurd. Het duurde echter tot de 72ste minuut voordat de Kroatische aanvaller Marko Pjaca de ban brak. Twee minuten later zorgden de Italianen voor een veilige marge van twee doelpunten, toen de van Barcelona overgekomen Dani Alves de eindstand op 0-2 bepaalde.

Sevilla - Leicester City

In de andere achtste finalewedstrijd won Sevilla thuis met 2-1 van Leicester City. Joaquín Correa miste namens de Spanjaarden in de 14e minuut nog een penalty. Maar elf minuten later was het wel raak: Pablo Sarabia zette zijn club met een mooie kopbal op een 1-0 voorsprong.

Na rust maakte Correa zijn gemiste strafschop goed na een mooie aanval. De rol van Leicester in Europa leek daarmee haast uitgespeeld, maar Jamie Vardy bracht de spanning helemaal terug door in de 73ste minuut de belangrijke uittreffer te maken: 2-1. De Britten houden daarmee zicht op de kwartfinale.

De returns van beide wedstrijden volgen op dinsdag 14 maart.