Walmart goed op weg om ook als webwinkel groot te worden

Online

De missie van de Amerikaanse winkelketen Walmart om ook een webwinkelreus te worden, is in een stroomversnelling geraakt. Voor het derde kwartaal op rij wist Walmart afgelopen maanden de onlineverkopen te versnellen, geholpen door de eerdere overname van Jet.com. Walmart wist met zijn resultaten in het belangrijke feestdagenseizoen de gemiddelde verwachting van analisten te overtreffen. De onlineverkopen vielen in de drie maanden tot en met januari 29 procent hoger uit in vergelijking met een jaar eerder. In de fysieke winkels steeg de omzet met gemiddeld 1,8 procent. Ook dit was beter dan verwacht. Walmart is er alles aan gelegen marktaandeel van het online dominante Amazon af te snoepen. Naast Jet.com nam het bedrijf daarom ook onlinebedrijven als ShoeBuy.com en Moosejaw over. Het bedrijf zag de totale omzet in het vierde kwartaal op basis van gelijke wisselkoersen 3 procent hoger uitvallen op 133,6 miljard dollar. (ANP)