Vijf doden na neerstorten vliegtuig Melbourne

Alle vijf de doden waren inzittenden van het vliegtuig, dat kort na het opstijgen in de problemen kwam.

Beelden na het vliegtuigongeluk in Essendon, Australië Foto Channel 9 via AP

In het Australische Essendon, nabij de stad Melbourne, zijn vijf mensen omgekomen nadat een vliegtuigje neerstortte op een winkelcentrum, meldt persbureau AP. Alle vijf waren inzittenden van het vliegtuig, dat kort na het opstijgen in de problemen kwam. Naast een Australische piloot, hadden de vier overige slachtoffers de Amerikaanse nationaliteit, zo liet de politie enkele uren na het ongeluk weten. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd.

Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur lokale tijd, waardoor het winkelcentrum nog niet open was en op de grond geen slachtoffers vielen. Het vliegtuig was van Essendon, de op één na grootse luchthaven van Melbourne, onderweg naar King’s Island, zo’n 255 kilometer verderop. Motorproblemen zouden de oorzaak zijn geweest. Door de nog grote hoeveelheden kerosine aan boord zorgde de crash voor een uitslaande brand, die tot in de wijde omgeving zichtbaar was.

Twitter avatar abcmelbourne ABC Radio Melbourne A plane has crashed on approach to Essendon Airport. https://t.co/mAVAMYNcDc
    • Clara van de Wiel