Verhuursite

Vorig jaar 1,4 miljoen boekingen in Nederland via Airbnb

Circa 1,4 miljoen mensen boekten afgelopen jaar een verblijf in Nederland via verhuurderswebsite Airbnb. Nederland telde in 2016 circa 31.000 actieve verhuurders. Dat meldt Airbnb dinsdag. Gemiddeld stelden de verhuurders hun woning vorig jaar 28 dagen beschikbaar en ze verdienden daarmee gemiddeld 3.000 euro. Bezoekers bleven gemiddeld 3,5 nacht in een van de Nederlandse woningen. Volgens de verhuursite geven reizigers die via Airbnb boeken gemiddeld meer uit dan reizigers die gebruik maken van traditionele accommodaties. Airbnb schat de uitgaven van de gasten afgelopen jaar op 607 miljoen euro. Daarbovenop werd 188 miljoen euro betaald aan verblijfkosten. Daarmee werd volgens de site een impuls van 800 miljoen euro gegeven aan de Nederlandse economie. (ANP)