Opinie

De Thuiskok: Linzensoep

De Thuiskok

Hoe lang mensen al linzen eten is niet helemaal duidelijk, maar dat het al sinds lange tijd gegeten wordt, daarover bestaat geen twijfel. Zelfs in het Oude Testament van de Bijbel wordt al melding gemaakt van linzen. Zo verkocht Ezau, zoon van aartsvader Isaac, zijn eerstgeboorterecht aan zijn broer Jakob in ruil voor een bord rode linzensoep en brood.

Of deze soep net zo hongerig maakt, is maar de vraag. Maar met een beetje gember, geelwortel, koriander en kokosroom erbij krijgt het wel een frisse ietwat exotische smaak.

Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de sjalotten, knoflook, gember en geelwortel circa 2 minuten. Voeg de rode linzen toe en laat circa 3 minuten al roerend zachtjes bakken. Voeg gekookt water toe tot alles onderstaat; voeg het bouillonblokje toe en laat nog circa 10 minuten op laag vuur pruttelen. Blend tot een romige soep en maak af met een scheutje kokosroom en verse koriander.