Opties

Waakhond AFM: reclameverbod voor riskant beleggingsproduct

Opties

Buitenlandse bedrijven maken op agressieve wijze reclame voor financiële producten met grote risico’s. Er komt nu een verbod op.

Foto iStock

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil een reclameverbod instellen voor een reeks risicovolle beleggingsproducten. Bedrijven mogen die niet langer onder de aandacht brengen van consumenten. Ook wil de AFM een reclameverbod voor zogeheten flitskredieten. Dat zijn leningen die aan consumenten worden verstrekt met een korte looptijd en een zeer hoge rente. Dat heeft de toezichthouder maandag aangekondigd. Het gaat om zes beleggingsproducten, waaronder zogeheten binaire opties, coco’s, bepaalde contracts for difference en bepaalde turbo’s en futures. Deze producten zijn volgens de AFM „schadelijk” als ze bij de verkeerde doelgroep terechtkomen.

Beleggen? Nee, gokken pagina E3