’ongelooflijke mensenmassa’

NOS: verkeerde woordkeuze bij campagneaftrap Wilders

De NOS erkent dat „andere woorden” beter waren geweest om de campagneaftrap van Geert Wilders (PVV) in Spijkenisse, afgelopen zaterdag, te beschrijven. Het NOS Journaal van acht uur die dag opende met de bijeenkomst. Verslaggever Michiel Breedveld was ter plekke en zei dat er „een ongelooflijke mensenmassa” op af was gekomen. In werkelijkheid waren er „vele tientallen of misschien een paar honderd” aanhangers aanwezig, zei de omroep maandag in een correctie. Wat de verslaggever had willen overbrengen, was dat er ongewoon veel pers was, ook uit het buitenland. Dat zorgde in combinatie met de beveiliging en het publiek voor hectiek, met veel geduw en getrek. „Dat hebben we geprobeerd te omschrijven, maar daar hadden we dus andere woorden voor moeten kiezen.” (NRC)