Recensie

Ware soulgevoel Rag’n’Bone Man hoor je weinig op album

Na een indrukwekkend optreden op Lowlands vorig jaar was Rag’n’Bone Man het gesprek van de dag. Zowel het postuur als de stem van de Engelse blues- en soulzanger Rory Graham zijn imposant. Zijn achtergrond als rapper geeft de muziek extra diepte en hij won de BRIT Critics Award als een van de grote beloftes voor 2017. Al die weelde weegt zwaar op zijn debuutalbum, dat overdadig aandoet door de vele songschrijvers en producers die deze ruwe diamant glad moeten poetsen. De single ‘Human’ is een moderne Britse soulklassieker waarbij de 18 (!) andere nummers soms een beetje flets afsteken. Het Seal-achtige ‘Bitter End’ en de sobere gospel ‘Die Easy’ springen eruit, maar wie het ware soulgevoel van Rag’N’Bone Man wil ondergaan moet hem live zien.

Live: 14/4, de Melkweg, Amsterdam

    • Jan Vollaard