Verenigde Staten

McMaster voorgedragen als veiligheidsadviseur Trump

De Amerikaanse president Trump heeft luitenant-generaal Herbert Raymond McMaster voorgedragen als nieuwe veiligheidsadviseur. Trump maakte het nieuws maandag bekend vanaf zijn privéresort Mar-a-Lago in Florida. De 54-jarige McMaster moet Michael Flynn opvolgen die vorige week aftrad vanwege contacten met Rusland over de Russische sancties. McMaster is een militair strateeg en oorlogsveteraan die diende in verschillende oorlogen, waaronder de oorlogen in Irak en Afghanistan. Trump zou McMaster „een man met enorm veel talent en enorm veel ervaring” hebben genoemd. McMaster staat bekend als een van de toonaangevendste intellectuelen binnen het leger. In 2014 werd hij tot één van de honderd invloedrijkste mensen uitgeroepen door Time Magazine. (NRC)

    • Belia Heilbron