Motorclub

Kopstukken Satudarah de cel in voor drugsproductie

Satudarah-kopstukken Angelo M. en Björn E. zijn maandag door de rechtbank in Breda veroordeeld voor betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. Clubpresident Angelo M. moet twee jaar en één maand de cel in, vicepresident van het Tilburgse chapter E. drie jaar en tien maanden. Aan Xanterra M., de broer van Angelo M., legden de rechters een celstraf van één jaar op voor witwassen. In het geval van Xanterra M. was dat conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Tegen Angelo M. en Björn E. had het OM respectievelijk vijf jaar cel en acht jaar cel geëist. Hun straffen vielen lager uit, omdat zij volgens de rechtbank niet opereerden als een criminele organisatie. Indien dit wel het geval was geweest, had dat kunnen bijdragen aan een toekomstig verbod van de club. (NRC)

    • Vincent Sondermeijer