Koning nodigt 150 jarigen uit voor vijftigste verjaardag

Het gaat om een diner in het Paleis op de Dam. Wie ook op 27 april jarig is én een kroonjaar bereikt, mag zich opgeven.

Het Paleis op de Dam, waar het diner zal plaatsvinden Lex van Lieshout/ANP

Koning Willem-Alexander nodigt dit jaar op 27 april, zijn vijftigste verjaardag, 150 jarigen uit voor een diner in het Paleis op de Dam. Dat schrijft het Koningshuis op haar website.

Iedereen die zijn of haar verjaardag viert op dezelfde dag als de koning én een kroonjaar viert, mag zich voor het diner opgeven. Het gaat daarbij om leeftijden die een veelvoud zijn van vijf. Deze mensen mogen ook door anderen worden opgegeven, zolang dat maar voor de deadline van 3 maart gebeurt. Onder de gegadigden zal geloot worden. Koningin Máxima zal ook aanwezig zijn bij het diner.

Tentoonstelling

Na het diner zal het Paleis vijftig uur onafgebroken gratis geopend zijn voor publiek. Dat begint op 28 april om 22 uur en loopt door tot 30 april middernacht. Er is dan een speciale tentoonstelling over vijftig jaar leven in het Koninkrijk.

De koning heeft vaker diners of lunches georganiseerd met Nederlanders. Afgelopen december nog hield hij een lunch met verschillende Nederlanders die een bijzondere prestatie hadden verricht.

    • Milo van Bokkum