Jaarcijfers

Omzetgroei en meer winst voor optiekketen GrandVision

GrandVision, het moederbedrijf van Eye Wish Opticiens en Pearle, heeft de verkopen afgelopen jaar zien stijgen. Het bedrijf profiteerde met name van een sterke vraag naar contactlenzen voor eendaags gebruik, liet het maandag weten bij de publicatie van de jaarcijfers.

Het optiekbedrijf, dat ruim 6500 winkels heeft in Europa, Amerika en Azië, behaalde in 2016 een omzet van 3,3 miljard euro. Dat is 6,5 procent meer dan een jaar eerder. De groei werd deels op eigen kracht behaald, maar ook met behulp van kleine overnames. Er kwamen afgelopen jaar zo'n vierhonderd winkels bij. Daarnaast zag GrandVision de verkopen in bestaande vestigingen met 2,2 procent aandikken. Het bedrijf boekte een nettowinst van 231 miljoen euro, bijna 9 procent meer dan in 2015. (ANP)

    • Auteur Onbekend