Goal van het Weekend: weergaloze dubbelklapper van Anderlecht-ster

En verder de eerste goal van Anwar El Ghazi in Lille, een knipoog naar Robert Baggio en een ongelukkig weekend voor Jeffrey Bruma.

Het was ’t weekend waarin Roberto Baggio 50 jaar werd. De Italiaanse vedette van weleer speelde in zijn tijd voor illustere clubs als Juve, Milan en Inter. Zijn bekendste goal is toch wel die tegen Tsjecho-Slowakije op het WK in eigen land tijdens de zomer van 1990, toen Baggio zojuist de duurste voetballer ooit was geworden omdat Juventus 14 miljoen euro voor hem aan Fiorentina had betaald.

Terug naar het heden waarin Jeffrey Bruma erg ongelukkig was tegen Dortmund en Anwar El Ghazi z’n eerste maakte voor Lille. Gareth Bale keerde terug na ruim drie maanden blessureleed en bewees direct weer z’n waarde.

3. Alfredo Ramúa (REAL GARCILASO v Sport Huancayo 2-0)

In Argentinië zijn ze in voorbereiding op het nieuwe seizoen aldaar nog steeds bezig met de jaarlijkse zomertoernooien genaamd Torneo de Verano. Zo troffen Garcilaso en Huancayo elkaar dit weekend en dat werd een pot waar de doelman van de bezoekers niet graag aan terug zal denken:

2. Ali Ibrahimaj (WALDHOF MANNHEIM v TSV Steinbach 2-0)

Het vierde niveau in Duitsland leverde dit weekend een fraaie sologoal af. Koploper Mannheim lijkt volgend jaar een niveautje hoger te gaan spelen en Ibrahimaj is zo te zien wel klaar voor die extra weerstand:

1. Youri Tielemans (KV Oostende v ANDERLECHT 1-3)

Wat een speler is dit toch. Bijna vier jaar geleden alweer maakte hij als 16-jarige zijn debuut voor het eerste van Paarswit en sindsdien staat hij te boek als een van de grootste Europese talenten. Afgelopen herfst speelde Tielemans (tegen Oranje) voor het eerst als Rode Duivel en zondag tegen Oostende was hij weergaloos met twee vrijwel identieke, doch in spiegelbeeld gemaakte goals. Het is om het even: de eerste ging er heerlijk in en dit was z’n tweede:

    • Jules Seegers