Feyenoord wint met 1-0 van ADO Den Haag

Eerder op de dag eindigde de wedstrijden tussen AZ en Willem II en Sparta en FC Groningen in een gelijkspel.

Karim El Ahmadi maakt de 1-0 voor Feyenoord.
Karim El Ahmadi maakt de 1-0 voor Feyenoord. Foto Olaf Kraak / ANP

Feyenoord heeft zondag met 1-0 van ADO Den Haag gewonnen. Karim El Ahmadi maakte in Den Haag in de tweede helft het enige doelpunt. Met de winst blijft Feyenoord koploper in de eredivisie. ADO Den Haag blijft op de laatste plaats staan.

Eerder op de dag was de wedstrijd tussen Sparta en FC Groningen in Rotterdam geëindigd in een gelijkspel. Het werd 2-2.

In de eerste helft kwam Sparta op voorsprong te staan door een snel doelpunt van Paco van Moorsel in de achtste minuut. Vervolgens maakte Ivan Calero het tweede doelpunt voor Sparta. Kort hierna scoorde Ruben Jenssen voor Groningen en maakte Mimoun Mahi vlak voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft kreeg Juninho Bacuna van Groningen een rode kaart omdat hij met gestrekte benen een duel met de tegenstander aanging.

Dankzij het gelijkspel is Sparta in de eredivisie opgeschoven van de 17e naar de 15e plaats. FC Groningen blijft voorlopig elfde.

Ajax wist de wedstrijd tegen Vitesse met 1-0 te winnen.

Lees ook ons wedstrijdverslag: Moeizame overwinning van Ajax tegen Vitesse

Willem II - AZ

AZ heeft bij Willem II op de valreep puntenverlies geleden. Door een doelpunt van Erik Falkenburg kwamen de Tilburgers diep in blessuretijd op 1-1.

AZ, dat afgelopen donderdag in de Europe League thuis met 1-4 werd afgeschminkt door Olympique Lyon, liet zondag allerminst zien die kater goed te hebben verwerkt. Pas tegen het einde van de eerste helft werd de druk op de Tilburgers iets opgevoerd, wat leidde tot goede kansen voor Wout Weghorst, Bel Hassani en Mats Seuntjens.

In de tweede helft was AZ wederom de betere ploeg. In de 71ste minuut kwam de ploeg op voorsprong dankzij verdediger Derrick Luckassen. Willem II tekende protest aan tegen de treffer, omdat keeper Kostas Lamprou zou zijn gehinderd door Weghorst. Twee minuten in de blessuretijd bracht Willem II-middenvelder Erik Falkenburg beide ploegen op gelijke hoogte met een kopbal, waarbij AZ-keeper Tim Krul niet vrijuit ging: 1-1.

AZ nestelt zich door het gelijkspel op de vijfde plaats. Willem II blijft voorlopig elfde.