‘Mijn droom is een rode Jaguar’

Cor van Drieberge (30) is coach en trainer voor beginnende ondernemers. Hij heeft zijn eigen onderneming net nieuw leven in geblazen, maar kan er nog niet van rondkomen. Samen met zijn vriendin woont hij in Rotterdam.

Foto Bob van der Vlist

‘Het is al sinds de middelbare school zo dat mensen naar mij toekomen voor hulp en dat ik graag naar ze luister om ze advies te geven. Tijdens mijn bijbaan in een snackbar kreeg ik de meest persoonlijke verhalen van klanten te horen en in mijn sportschool werd ik tot fitnessinstructeur benoemd omdat ik anderen goede tips kon geven. Ik kreeg de bijnaam Cor the Coach en had daardoor al lange tijd het idee gehad ik daar iets mee moest.

„Als Cor the Coach bied ik nu trainingen aan waarin ik medewerkers van bedrijven ondernemersvaardigheden leer. Ook begeleid ik individuele starters bij het opzetten van hun zaak. Ik was eerder, na mijn studie bedrijfskunde drie jaar geleden, al een blog begonnen over ondernemen met het idee ook mijn diensten als coach aan te bieden. Maar omdat ik er niet genoeg mee verdiende, heb ik allerhande bijbanen gehad, waaronder manusje van alles achter de helpdesk van de Erasmus Universiteit Rotterdam en IT’er bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

„Na al die uitstapjes weet ik zeker dat ik echt rond wil gaan komen van het trainen en coachen. Zodoende begin ik nu opnieuw en hoop ik hier genoeg mee te gaan verdienen. Ik kan er nu nog niet van rondkomen dus ik betaal mezelf uit van de buffer die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd. Over vijf jaar hoop ik dat mijn zaak op de rails is.”

UIT

‘Mijn vriendin en ik zijn heel erg van: als we visualiseren wat we willen, dan gaat dat ook lukken. Zo gingen we toen we net een paar maanden samen waren een keer naar een woonbeurs en daar liepen we tegen een heel luxe boxspring aan. We zeiden tegen elkaar: dit wordt het eerste bed dat we samen kopen en dat is onlangs ook gebeurd. Je betaalt er wel wat voor, 2.700 euro, maar we slapen er een stuk beter in. We hebben beiden een druk leven. Soms hebben we maar 4 tot 5 uur slaap per nacht, dus dan moeten dat wel hele goede uren zijn. Ik pak liever de fiets of het openbaar vervoer zodat ik geld overhoud voor een goed bed dan dat ik een auto koop.

„Toch is mijn droom eens een rode Jaguar te kopen die we een keer op een beurs hebben gezien. Een vriend van me moest daar zijn voor werk, en omdat mijn vriendin en ik graag op dat soort beurzen komen, gingen we daar in stijl met zijn Bentley naartoe. Daar liep ik tegen die Jaguar van 160.000 euro aan. Niet dat ik zo materialistisch ben, maar het is leuk om over dat soort dingen te dromen.

„Ik probeer per week zo’n twee tot vier keer naar de sportschool te gaan en ik doe aan capoeira. Het gaat me niet zozeer om de dans, maar ik doe al jaren aan vechtsporten en dat element vind ik interessant. Het is een gave manier van bewegen, ondersteboven kijk je naar de wereld.”