Lekken in transportleiding

40.000 mensen lange tijd zonder drinkwater in vier Gelderse gemeenten

Watertekort in de supermarkt
Watertekort in de supermarkt foto ANP

Inwoners van de Gelderse gemeenten Doesburg, Rijnwaarden, Zevenaar en Rheden hebben zondag een groot deel van de dag zonder water gezeten. In een transportleiding zitten twee lekken. Ongeveer 40.000 mensen zijn erdoor getroffen. Verzorging- en verpleeghuizen werden ’s avonds voorzien van watertankjes van 5 liter voor hun bewoners. Ook mensen die om medische redenen water nodig hebben, krijgen die tankjes van de brandweer. Er zijn 20.000 jerrycans voorhanden. Zondagavond kwam er mondjesmaat weer water uit de kraan. Als de situatie maandagmorgen nog niet normaal is, zal voor uitgebreide waterdistributie worden gezorgd. Er komen dan tappunten waar mensen met flessen of emmers naartoe moeten. (ANP)